10 fördelar med att jobba i Norrtälje

Äta kakan och ha den kvar – 10 fördelar med att jobba i Norrtälje!

För dig som pendlar till Stockholm från Norrtälje känns det otänkbart: ”Lönen är sämre, utbudet mindre…” Ursäkterna är många, men när det väl kommer till kritan finns det faktiskt fler fördelar med att jobba (och bo) i Norrtälje än vad du tror. För dig som länge velat, men inte vågat ta steget till att bli en äkta Norrtäljebo – läs detta!

10 fördelar med att jobba i Norrtälje

1. Du slipper pendla. Skippa pendlandet och ta cykeln till jobbet i Norrtälje istället! Tänk vad skönt det faktiskt är att ta en rask promenad och komma till jobbet på en kvart och att dessutom uppleva både natur och havet. Och nej, det är inte jättelångt in till Stockholm. Men hur ofta står det inte stilla mellan avfarterna Hägerneholm och Mörby Centrum? Alla vet att dagarna utan trafikkaos är få och blir allt färre. Därför är det superlyxigt att snabbt kunna hoppa på cykeln och komma till jobbet utan trafikkaos.

Nobinabuss, pendla i Norrtälje
Läs också vår text om pendling till Norrtälje

2. Bo nära jobbet. Det bästa med Norrtälje är att det är en småstad – allting är nära. Om du redan jobbar i Norrtälje kan du lika bra bo här. Det är aldrig långt till jobbet, var du än bestämmer dig att bosätta dig. Det finns bussar och fina cykelvägar och ett helt gäng parkeringsplatser om du behöver röra dig med bil.

3. Bo billigare, bättre och större. En av de främsta fördelarna med att bo utanför storstäderna är bostadspriserna. I Norrtälje kan du bo förmånligare, i en större bostad, leva billigare och dessutom ha mer fritid eftersom du slipper lägga en massa tid på pendling, tunnelbanor och trafikstockning.

4. Lugnare luncher utan panikångest. Norrtälje är en mysig liten småstad full av härliga små caféer och restauranger, perfekta för en lunch med kollegorna eller kompisar. Om du någonsin jobbat i Stockholm vet du hur galet det kan bli på Urban Deli kl. 12:00 när magen kurrar och hela Stockholm ska äta lunch samtidigt. Vid samma bord. I Norrtälje slipper du gå in och ut på 1000 ställen för att hitta en bra plats att luncha på. Du springer bara ner på stan – det finns alltid plats för en gäst till och många mysiga matställen att välja mellan.

Njut av längre kvällar och fler personliga relationer

5. Längre kvällar. I småstäder lever man i småstadstakt. Ja, det kommer krävas en del av dig i början. Din reptilhjärna kommer skrika efter intryck och stimulans. Men efter ett tag kommer den anpassa sig och du uppnår ett slags småstad-zen. Plötsligt sitter du på en rottingfåtölj i kvällssolen, utan dator, och läser en god bok. Tack vare all tid du har sparar in på pendling så hinner du även tvätta, laga mat, hämta på dagis, instagramma och rengjöra kylen innan läggdags. För den riktigt effektive finns det till och med tid att träna och kolla på favoritserien på Netflix.

6. Fler personliga relationer. I en småstad där alla känner alla är det lätt att hitta vänner och bekanta. Använd dina kollegor och bekanta för att bygga upp ett liv av härliga Norrtäljebor att umgås med. Och fyll livet med roliga AWs på ett av stadens mysiga hak. Näringslivet är rätt litet, så är du med i svängarna lär du snabbt känna en massa kul typer.

jobba i norrtälje
Letar du jobb i Norrtälje? Kolla här.

7. Ett hälsosammare liv. Men mer fritid och ett större nätverk av människor du känner runtomkring dig får du mer tid för fritidsintressen, träning och roliga kvällsaktiviteter. Du kan också lägga mer tid på att äta rätt och riktigt.

8. Ät kakan och ha den kvar. Ett starkt argument för att bo i Stockholm är att det är där kulturlivet, nattlivet och restauranglivet blommar – och det är ju självklart att kulturlivet i en storstad är bättre än ute på ”landet”. Men det har ju SL tänkt på och de ser till att du kommer hem med 676:an till och med på natten!

Färre valmöjligheter, men ändå allt du behöver

9. Slipp beslutsångesten. Dagens människa utsätts för alldeles för många valmöjligheter. Du vet ju själv hur svårt det är att välja vilken restaurang du ska gå på i en storstad där det finns tusen möjligheter. I Norrtälje slipper du detta. Här blir valet rätt enkelt, eftersom det inte finns ett lika stort utbud. Ändå kan du få allt du önskar dig, för utbudet är riktigt bra med tanke på stadens storlek.

10. Allt du behöver finns ändå här. Se det lite som ditt kvarter någonstans på Söder där du bor just nu. Hur ofta lämnar du ditt kvarter förutom när du ska till jobbet? Egentligen. Se på Norrtälje som ditt kvarter – plötsligt så är Norrtälje allt vad du behöver. Kvarterskrog, sjukhus, lekparker, fräscht badhus, löpspår, matbutik, klädbutiker. Alla de institutioner som du besöker i ditt kvarter finns också i kvarteret Norrtälje.

Vårt förslag är att du stannar upp och tänker till. Vad är egentligen viktigt? Är det jobbet, storstadspulsen och det hektiska stadslivet eller är det allt det där andra? Som familj, vänner, upplevelser, helgerna och vardagens små ting som vi så lätt missar när vi sitter på 676:an minst två timmar av vår vakna tid. För oss är det en självklarhet: Norrtälje är det enda alternativtet. Här hittar du ditt framtida hem.