Här listar vi Norrtäljes badplatser

Med en picknickkorg redo och riktigt badsugna barn, eller en svettig och grinig sambo – då gäller det att skynda sig till stranden! Det är även högsta prioritet att faktiskt känna till vilka badplatser som finns inom närmsta räckhåll. Här presenterar vi 5 badplatser inom 10 minuters bilfärd från Norrtälje.

1. Kärleksudden en populär badplats i centrala Norrtälje

Kärleksudden har mycket att erbjuda. Glasskiosk, lunchrestaurang, volleybollnät, sandstrand och flytbrygga. Badplatsen ligger väldigt nära Norrtäljes stadskärna, precis bortanför Societetsparken. Kärleksudden är alltså ett optimalt ställe för Norrtäljes stadsbor som snabbt vill nå stranden. Från stadskärnan tar det knappt 10 minuter att gå. Badstranden är en del av Norrtäljeviken, så där har du lyxen med schysst sandstrand och havsvatten!

2. Lommarbadet – sjön där det alltid är varmt i vattnet

Lommarbadet är en populär badstrand under somrarna. Lommaren är en liten sjö ungefär 5 minuters cykelfärd från Norrtälje stad. Sjön har nästintill alltid varma vattentemperaturer. Vid lommarbadet finns det ett omklädningsrum, därmed slipper du alltså krångla med handduken runt dig när du ska av och på med kläderna. Det finns även en kiosk och en lång vattenrutschbana. Rutschbanan är det perfekta ändamålet för dig som vill se till att barnen, eller du själv har något att roa dig med i flera timmar – helt klart beroendeframkallande grej det där att springa upp för trapporna och åka ner med vindens hastighet.

3. Lundabadet – en fin badplats utanför Norrtälje

Lundabadet ligger strax utanför Norrtälje, ungefär 10 minuter bilfärd från Norrtälje. Lundabadet består av stora gräsytor och badbryggor. Vid lundabadet så badar du i havsvatten och det är en populär badplats. Oftast är det inte sådär äckligt tvärfullt av människor, utan man brukar lyckas få lite space mellan varje solstol/handduk.
Men akta dig! det brukar gömma sig en del hungriga myror i gräsbacken, framförallt på den högra sidan av badplatsen.

4. Malstasjön – en liten badplats i mysig lantmiljö

Malstasjön ligger strax utanför Norrtälje, ca 10 minuter bilfärd från Norrtälje. Det går även enkelt att cykla till Malstasjön genom en sväng på banvallen. Malstasjöns badplats är en mindre badplats där det ofta är väldigt lugnt och rofyllt. Badet är omringad av en mysig lantlig miljö och Malstakyrkan ligger precis ovanför badplatsen. Även Malstasjön är en liten sjö där det ofta är varmt i vattnet – perfekt för alla badkrukor.

5. Gillfjärden har sandstrand och ligger i söderläge

Vid Gillfjärden är det sandstrand och en stor gräsmatta man kan bre ut sig på. Det finns även en eldstad, så passa på att ta med er något gott att grilla. Det finns även andra bekvämligheter vid det här badet; en toalett och en schysst badbrygga. Bara packa väskan och kila iväg helt enkelt!

Text och bild: Julia Pettersson