BVC och barnmorskemottagning i Norrtälje

BVC och barnmorskemottagning i Norrtälje

På Familjens Hus i Norrtälje hittar du såväl barnmorskemottagning som BVC och öppen förskola. 

Speciellt för dig som är förstagångsförälder är det viktigt att få en trygg start på föräldraskapet och det stöd du behöver från början av graviditeten. I Norrtälje har barna- och mödravården ett nära samarbete som gör det lätt för dig att navigera mellan de olika enheterna.
Tanken med Familjens Hus är att allt ska vara under samma tak. Här finns mödravård, BVC, öppen förskola, Barn- och ungdomspsykiatri, barnhabilitering, samtalsmottagning för barn och unga. Detta gör tröskeln lägre för dig som behöver uppsöka vård för dig själv eller ditt barn. Och det blir dessutom lätt att ta del av öppna förskolans verksamhet och att hitta andra föräldrar att prata och umgås med.

bvc i norrtälje

Vården i Norrtälje är en prisbelönt samverkan mellan kommun och landsting för att skapa en smidighet och ett gott samarbete. Modellen är skapad för att ge bättre hälsa, vård och omsorg till Norrtäljes invånare. Familjens Hus drivs av Tiohundra och har ett nära samarbete med kommunens vårdcentraler, barn- och ungdomsmedicinska mottagningen på Norrtälje sjukhus.

Barnmorskemottagningen

På barnmorskemottagningen får du träffa erfarna barnmorskor under hela graviditeten och ända fram till efterkontrollen. Här får du även träffa specialläkare och gynekologer vid behov. Det är även hit du går för att ta cellprov då du fått en kallelse på posten. På barnmorskemottagningen kan du diskutera och få råd och hjälp vad gäller preventivmedel, samt ta testa dig för vissa sexuellt överförbara sjukdomar.

BVC – Barnavårdscentralen

Barnmorskemottagningen erbjuder bland annat annat samtal och rådgivning, uppföljning av barnets utveckling, vaccination och stöd i föräldraskapet. För förstagångsföräldrar arrangeras föräldrautbildning och föräldragrupper i samarbete med barnmorskemottagningen och öppna förskolan. Här får du den hjälp du behöver när du ska ta dig an ditt livs största utmaning och bli förälder.

mödravård i norrtälje

Här hittar du kontaktuppgifter till Familjens Hus i Norrtälje.
Här kan du läsa mer om förskolor  i Norrtälje.