Hitta rätt mäklare i Norrtälje – 9 tips

Hitta rätt mäklare i Norrtälje

9 råd när du ska sälja din bostad

Dags att sälja, byta upp eller kanske ner, dags att bilda familj? Att hitta en mäklare i Norrtälje och som ger dig ett bra avtal är första steget. Att hitta en mäklare i Norrtälje som dessutom har bra marknadsföring och som du känner dig bekväm med, är inte det enklaste. Ett grundläggande råd är att alltid kolla med vänner eller familj för att förhoppningsvis få någon rätsida på vart du ska titta.

Detta inlägg är en annons för Hittamäklare och innehåller annonslänkar.

Här kommer våra bästa tips:

1. Personkemi och förtroende

Det är personen som gör jobbet – inte mäklarbyrån. Det är viktigt att du känner ett förtroende för den mäklare som du ska jobba med. En bostadsförsäljning kan leda till komplicerade situationer. Då är det viktigt att du kan lita på den person som ska guida dig. Finns inte förtroendet där i ett tidigt skede? Leta fram nästa visitkort!

2. Välj ut minst tre mäklare

Välj ut tre mäklare i Norrtälje och bestäm vilka krav som är viktiga för dig. När du har pratat med dina vänner, googlat eller sökt på hittamaklare.se så rekommenderar vi att du bokar möte med tre mäklare. Berätta att du vill sälja din bostad och be mäklaren berätta om hur deras process ser ut. På det sättet får du träffa mäklaren och testa personkemin (läs punkt 1). I detta skede borde du dessutom få grundlig genom av mäklarens främsta argument för varför du ska välja just hen.

3. Skillnaden mellan firmorna är större än du tror

På ytan kan det se ut om att alla mäklarfirmor jobbar på samma sätt. Men det kan skilja sig åt, och numera kan det skilja sig ganska mycket. Att mäklaren har en seriös avsändare (mäklarföretaget), som har funnits länge på orten och har ett bra rykte, är kanske inte så viktigt för dig. Men det kommer öka dina chanser att sälja din bostad till bästa pris.

4. Skillnaden är, som sagt, större än du tror

Kolla också hur mäklaren jobbar rent metodiskt. Be gärna mäklaren förklara skillnaden gentemot andra mäklarbyråer. Även om du får färgade svar, kommer det hjälpa dig att skapa en bild av hur de skiljer sig åt.

5. Mäklarmetoder

Det är viktigt att både du och mäklaren har en realistisk inställning till vilket försäljningspris du kan förvänta dig. Om någon av mäklaren sticker ut i sin prissättning (gäller såväl uppåt som neråt), är det viktigt att ha en dialog med den mäklaren. Kanske har den mäklaren bättre förståelse för just din bostad än de andra, eller så är hen helt enkelt ute och cyklar!

En mäklare i Norrtälje som tror att det går att vinna genom att sätta en skyhög värdering får oftast problem i ett senare skede. Och det drabbar dig också. Be gärna mäklaren motivera sin värdering om den avviker.
En mäklare som tror att det går att vinna genom att sätta en skyhög värdering får oftast problem i ett senare skede. Och det drabbar dig också. Be gärna mäklaren motivera sin värdering om den avviker.

6. Bra marknadsföring

Förr kunde mäklare i Norrtälje lägga ut din bostadsannons i lokaltidningen och så var det bra med det. Idag finns Hemnet, Blocket och sociala medier, som både ökar möjligheterna men också ställer högre krav på att mäklarföretag har bra plattformar och jobba med. Att mäklaren delar din bostad på Facebook är inte tillräckligt. Ställ frågan och jämför – Hur gör just den här mäklaren?

7. Lokalkännedom

Även om du har koll på var närmaste skola, busshållplats, matbutik och badplats ligger så betyder inte att mäklaren har det. En mäklare som är väl bevandrad i just ditt område kommer också kunna förmedla det till sina kunder. Dessutom är chansen stor att hen har gjort liknande försäljningar i området nyligen och på så sätt redan har potentiella köpare i sin kontaktlista.

 

Att spionera på din mäklare i Norrtälje med drönare är kanske inte att rekommendera. Men var inte blyg för att gå på visningar med den som eventuellt ska bli din mäklare.
Att spionera på din mäklare i Norrtälje med drönare är kanske inte att rekommendera. Men var inte blyg för att gå på visningar med den som eventuellt ska bli din mäklare.

8. Spionera mera!

Alla gillar olika, men mäklare som avmätt lutar sig mot köksbänken och nickar ett ’hej’ när du dyker upp på en visning är knappast något som förbättrar oddsen att hen ska göra den bästa försäljningen åt dig. Därför är vår rekommendation att du helt enkelt besöker ett par öppna visningar. Syftet är att kolla in hur mäklaren beter sig i den här situationen. En vänligt och engagerat bemötande är en bra början.

9. Kolla mäklarens rekommendationer

En fantastik möjlighet för dagens bostadssäljare är att en numera kan gå igenom vilka rekommendationer mäklare har fått på hittamaklare.se. Ungefär på samma sätt som Yelp eller någon annan ratingtjänst. Tjänsten är helt kostnadsfri för dig – Kostnaden får mäklarbyrån stå för, så du har inget att förlora.

Lycka till med försäljningen!