Kanske Solbackas bästa läge

Längst upp i backen på nya Kråkbärsvägen i Solbacka är arbetet i full gång. När jag promenerat uppför backen från busshållplatsen förstår jag precis hur COBAB tänkt, då de planerat kvarteret Nyckelpigan, som snart står klart med 20 radhus i New England-stil. Från Kråkbärsvägen och Odonsvägen där husen kommer att stå, ser jag ut över hela Solbacka, ända ner till viken. Läget är perfekt med naturen precis intill och inte för långt till stadens affärer och caféer.

Stor, välkomnande veranda

I juni 2018 blir första etappen av radhusen klara. Husen har vit träpanel, en stor veranda på framsidan och spröjsade fönster. Det är dessa tre saker som ger New England-känslan, som nu ligger i tiden. Och personligen älskar jag denna somriga mystrend. Jag kan nästan se mig själv sitta i hammocken på den välkomnande verandan med en kopp kaffe och dagens tidning, blickandes ut över Solbacka.

Lättskötta hus med hög kvalitet

Energieffektivt med tre eller fyra sovrum

Projektledare Thomas Henriksson och platschef Leif Klaar ser många fördelar med Nyckelpigans radhus. Husen är lättskötta, nya och fräscha, i närheten av naturen och byggda med hög kvalitet. Ventilationen i husen tas tillvara och återvänds. För frusna fötter är golvvärmen på bottenplan ett härligt inslag. Öppen planlösning på nedre vången ger en ljus känsla av rymd i kök och vardagsrum. Huset har tre sovrum och därtill går allrummet på övervåningen genom tillval att göra om till ytterligare ett sovrum för den lite större familjen. Området har bra bussförbindelser och det finns förskolor, skolor och affärer i närheten, vilket gör vardagspusslet till en lek.

Bekvämt och trivsamt med eldstad och härlig bakgård

COBAB bygger som de själva skulle vilja bo, med bekvämlighet och trivsel i fokus. De använder gips, plyfa och isolering även i innerväggarna, vilket gör det smidigt att inreda och dessutom begränsar lyhördheten. För den som gillar att mysa är eldstad ett perfekt tillval. Till hela familjens glädje är fiber indraget från inflyttning.

Radhusen passar allt från unga vuxna till barnfamiljer och äldre som gärna bor i närheten av centrum, men ändå vill ha lite större yta och en egen liten trädgård. Terrassen på baksidan av huset är rymlig och passar utmärkt för grillkvällar och umgänge med familj, vänner eller varför inte någon av grannarna.

Förverkliga din dröm

Det finns fortfarande några lediga radhus kvar, så missa inte möjligheten till ett boende i toppkvalitet med fenomenal utsikt.
Visst kan du höra hammocken kalla!?

Läs mer om Nyckelpigan på projektsidan.

Text: Anna Nöjd