Norrtälje – världens bästa småstad

Vill du veta mer om Norrtälje? Då har du kommit rätt! För alla som bor i trakten är det solklart – Norrtälje är världens bästa småstad. Norrtälje har haft stadsrättigheter sedan 1600-talet har Norrtälje haft stadsrättigheter, men framgångssagan inleddes genom att frakta gyttja. Mer om stadens historia kan du läsa här. Är du, som vi, nyfiken på varför kommunvapnet ser ut som det gör, så hittar du alla skrönor om Det upp och ned-vända ankaret här.

Norrtäljes stadskärna och handelsområde

Norrtälje är en idyllisk liten småstad. Med små, mysiga gator med trevliga caféer, restauranger och butiker, är detta Roslagens huvudstad och stolthet. Norrtäljeborna älskar att fika och det kan du se när du vandrar runt i staden en lördag. Norrtälje bjuder på en perfekt mix av småstad, natur, hav och skärgård. Norrtälje har även utvecklat stora handelsområden, så som Knutby torg och Norrtäljeporten. Här kan du handla allt du behöver utan att åka till storstaden.

Norrtälje har dessutom SF:s senaste utbud på Royalbiografen. Det finns även andra tjänster så som flertalet olika banker, sjukhus med akutmottagning och husläkarmottagning.

Evenemang i Norrtälje

Under året arrangeras flera stora och mindre evenemang i Norrtälje. Eftersom Norrtälje fylls av turister och sommargäster under sommarmånaderna, är de största evenemangen koncentrerade till sommaren. Men oroa dig icke – här finns att göra under årets alla månader.

Hitta ditt hem i Norrtälje

Letar du ett nytt hem finns allt du kan önska dig i Norrtälje. Här hittar du allt från anrika villor med havsutsikt till nyproducerade lägenheter och par- och radhus. Just nu utvecklas flera nya områden för att skapa nya bostäder och möjligheter och nuvarande och kommande invånare i staden.

Här kan du kolla in de projekt som är aktuella i Norrtälje just nu.

Penlda till och från Norrtälje

Det går utmärkt att bo i Norrtälje och jobba i Storstockholm. Under rusningstid går det bussar in till Stockholm var 5e minut. Bara att hoppa på den blåa dubbeldäckaren, 676:an och ta dig till jobbet smidigt och lätt. På bussen hinner du förbereda dig för dagen, eller varför inte sova en timme till. Läs mer om pendling här.

BVC och barnmorskemottagning i Norrtälje

På Familjens hus i Norrtälje hittar du både BVC och barnmorskemottagning då du behöver det. Här finns dessutom perfekta utrymmen för öppen förskola. Här kan du läsa mer om Familjens hus och om BVC och barnmorskemottagning i Norrtälje.

Skolor och förskolor i Norrtälje

I Norrtälje finns en flertal förskolor och skolor i såväl privat som kommunal regi. På kommunens webbsida får du information om alla de skolor som verkar i kommunen. Här kan du även jämföra skolorna och hittar kontaktuppgifter. Här kan du läsa om förskolorna i Norrtälje.

Läs om fördelarna med Norrtäljes skolor och förskolor här.

På fritiden i Norrtälje

I Norrtälje har du nära till havet, naturen, bibliotek, friluftsliv, historiska sevärdheter och aktiviteter för alla åldrar året om. Här finns aktiviteter för alla åldrar året om – ishallar, badhus och anläggningar för att du inte ska behöva åka långt för att kunna utöva din favoritgren. Norrtälje har en otroligt populär yogastudio, som drar till sig kunder från både när och fjärran.

På skollov arrangeras program för lediga skolbarn och under sommaren kan dina barn ta del av årets roligaste evenemang – Camp Roslagen. 

Havsnära läge var du än befinner dig

Vattnet i Norrtälje är det som är extra framträdande för staden. Genom stadskärnan flyter en härlig liten å, och gästhamnen är alltid välfylld under somrarna. Det finns även flera sjöar runt om Norrtälje kommun, som är uppskattade både för att åka skridskor på under vintrarna och för att bada i under somrarna.

Här kan du läsa om de bästa badplatserna i Norrtälje.

Håll koll på Norrtälje!

Vill du veta mer om vad som händer i Norrtälje? Följ Bo i Norrtälje på Instagram och Facebook, så är du alltid uppdaterad om vad som är på gång.