Historien om Norrtälje – från världsberömd gyttja till idyllisk småstad

För att förstå varför vissa saker är som de är i staden man bor i, gäller det att känna till dess historia. Här berättar vi om Norrtälje stads spännande och historiska brytpunkter.

Norrtälje var till en början en liten handelsplats längst in i Norrtäljeviken och var främst känd som en härlig badort. Förvandlingen av Norrtälje stad till vad det är idag, började redan under 1600-talet då staden fick stadsprivilegier av kung Gustav II Adolf.

Det går uppenbarligen att göra affärer av allt – Norrtälje fraktade världsberömd gyttja

Platser kan förknippas med allt. Så som Gävles brinnande bockar och Dalarnas målade trähästar. Norrtälje var känt för sin läkande gyttja. Tog man ett kliv in i Norrtälje under 1800-talet så möttes man av en smutsig ”gyttjestad” där grisarna strosade fritt på gator och torg. Därmed var det troligen inte någon turistsuccé under dessa år. Däremot var det mer smickrande att förknippas som en gyttjestad än vad man kan tro. Norrtälje var en världsberömd badort med läkande gyttja inne i Norrtäljeviken.

Under 1840-talet kom en båtförbindelse mellan Stockholm och Norrtälje att byggas upp. Ångtrafiken hade brett ut sig i hela Sverige och världen och det underlättade för människor att färdas mellan olika platser. Eftersom många kom till Norrtälje för att bada var det naturligt att ta ångbåten från Stockholm. Det var betydligt smidigare än att ta sig fram med häst och vagn. Tack vare båtförbindelsen kunde även den läkande gyttjan lätt och smidigt exporteras ut i Europa.

Plötsligt fick Norrtälje kontakt med omvärlden

Under det sena 1800-talet nådde Norrtälje ett flertal brytpunkter som formande och utvecklade staden. Norrtälje fick en järnväg år 1884. Den användes främst som godstrafik. Järnvägen började senare även användas allt mer till persontrafik. Hade man inte redan varit lite ”rock’n’roll” och tjuvåkt tåget, var man antagligen rätt nyfiken och fullt villig att betala flertalet riksdaler för att få sig ett tågåk genom vackra Roslagen. Tack vare järnvägen fick Norrtälje en bra förbindelse mellan Stockholm, Uppsala och resten av landet.

Pythagorasfabriken sålde motorer världen över

År 1898 var inte Norrtälje enbart känd för sin läkande gyttja, utan även för sina tändkulemotorer. Motorerna såldes från Motorfabriken AB Pythagoras. Fabriken tillverkade motorer till både båtar och arbetsmaskiner. Den lilla fabriken fick så pass gott rykte att de lyckades sälja motorer över hela världen.

Elektriciteten var inte bara en fluga för Norrtälje stad

Under det sena 1800-talet och början av 1900-talet förde Norrtäljes invånare staden framåt i utvecklingen och industrialiseringen. En av dessa var mjölnaren Richard Wallén (som uppenbart hade alldeles för mycket fritid, eller bara var en enormt begåvad person) som experimenterade med elektricitet. Richard Walléns experiment blev så framgångsrika att de ledde till att Norrtälje stad köpte el från mjölnaren, istället för att använda gasljusbelysning som det var tänkt till en början. Tack vare att mjölnarens experiment blev Norrtälje stad en av de första städerna med elektrisk belysning i Sverige.

Det hände även en del på 1900-talet i Norrtälje

Tack vare den utbyggda infrastrukturen, framgångsrika industrier och ryktet om den legendariska gyttjan lockades allt fler till Norrtälje stad.

Mellan åren 1943-1948 var flygfältet en av Norrtäljes största arbetsplatser. Där fanns flygservice, målflyg, sportflyg och segelflyg. Några år senare bildades det även nya stadsdelar – vilket gjorde att allt fler valde att flytta in till Norrtälje. Under 1950-talet byggdes stora delar av Grossgärdet för att husera soldater på regementet och deras familjer. Även det populära villaområdet Kvisthamra exploaterades under dessa år då många av de gamla ursprungliga gårdarna styckade av ursprungliga gårdarna styckade av sina stora tomter till mindre villatomter.

Under mitten av 1900-talet flyttade Luftvärnsregementet Lv3 från Gärdet till Nordrona. Norrtälje fick inte bara drösvis av militärer i staden utan i slutet av 1900-talet började det även planeras för att göra om Norrtälje hamn till en ny stadsdel. Hamnen hade tidigare använts som en industrihamn med sågverk, anläggningsbryggor för finlandstrafik och silo för spannmålsförvaring.

Flygledsfyren sveper fortfarande över Roslagen

Flygfältet har idag utvecklats till något helt annat än ett flygfält. Idag finns det träningsanläggningar, badhus, ishall, bandyplan, ICA Flygfyren och Flygfältets handelsplats. Hangarbyggnaden används dagligen av Friskis & Svettis flitiga medlemmar och flygledsfyren i Norrtälje är Sveriges enda bevarade och fungerade flygledsfyr i sitt slag. Den är placerad på vattentornet på södra berget. Fyren är idag ihopbyggd med det nya badhuset. Den tänds första måndagen varje ny månad och sveper då över Roslagen.

Området för luftvärnsregementet Lv3 är numera omvandlat till dels ett populärt motions- och strövområde, men också en plats för utbildning och framtidsplaner. Nu kallas området för Campus Roslagen och erbjuder studentbostäder och högskoleutbildningar.

Vad finns kvar av Norrtäljes historia?

För att uppleva Norrtäljes historia kan du besöka Industrimuseet Pythagoras – där de världsberömda tändkulemotorerna tidigare tillverkades. Ta en sväng till ångfarttyget SS Norrtelje som idag är en mysig båtrestaurang, men påminner om tiden då hamnen användes flitigt. Eller så kan du ta en tripp till södra berget för att få se flygledsfyren och utsikten över hela Norrtälje stad.

Historiakälla: Micke Grann en av grundarna av Minns ditt Norrtälje
Text: Julia Pettersson
Foto: Reprofotograf Curt Lundblad/Norrtälje Stadsarkiv
Galleriet: Norrtälje Stadsarkiv/Foto:Elov Mattsson, Reprofoto: Curt Lundblad och Gösta Jansson