Fritidsbanken i Norrtälje!

Idrottens Dag och invigningen av Fritidsbanken!

Lördagen den 20 oktober 2018 firades Idrottens Dag i Norrtälje och invigningen av Fritidsbanken med ett stort evenemang på Norrtälje Sportcentrum, där barn, unga och vuxna i alla åldrar kan testa på olika idrottsgrenar. Dagen är ett samarbete mellan Upplands Idrottsförbund, Norrtälje kommun och lokala föreningar och erbjuder möjlighet att testa på ca 25 olika aktiviteter. Dagen avslutades med skridskodisco i ishallen.

Testa ridning på Idrottens Dag!

Allt från ridsport till motorsport och hockey

Idrottens Dag fyllde inte bara Sportcentrum – det fanns flera aktiviteter även utomhus. Området utanför Sportcentrum samt hallar, korridorer och konferens fylldes av allt från ridsport till hockey, bordtennis, dans, klättring och crossfit – allt du kunde önska dig.

Föreläsning och coachning för föräldrar

Under dagen fanns även möjlighet för föräldrar att få tips och råd om hur de ska tänka kring barnens träning och rörelseförståelse. Här fick du tips om bland annat hur du som förälder kan peppa och stödja ditt barns idrottande, hur du kan agera ifall du upplever att tränaren toppar laget och andra frågor som du upplever relevanta.

Bara att dyka upp och uppleva rörelseglädje

Det bästa av allt – ingen förhandsanmälan krävdes, det var helt gratis och det bjuds på både lunch och fika. Du som deltagare får ett stämpelkort och de som testar på åtta aktiviteter under dagen får en goodie bag att ta med sig hem!

låna skridskor från Fritidsbanken!

Invigning av Fritidsbanken!

Möjligheten att testa på nya aktiviteter ska inte begränsas pga avsaknad av utrustning. Därför öppnas nu en fritidsbank, där du kan låna sport-och fritidsprylar i upp till 14 dagar, helt kostnadsfritt. Invigningen och startskottet för verksamheten går i samband med idrottens dag – kl. 10:45 på lördag!

Varför köpa nytt när du kan låna?

Fritidsbanken finns redan i över 70 kommuner för att göra idrotten mer tillgänglig för alla – Norrtäljes Fritidsbank blir den 76 i ordningen. Det finns tre viktiga ledstjärnor för verksamheten:
• Alla får låna
• Allt är gratis
• Fokus på miljö

Samlat in idrottsutrustning sedan 30 maj

Hela sommaren har personer i Norrtälje haft möjlighet att lämna in urvuxen utrustning till fritidsbanken och nu är det äntligen dags att dra igång verksamheten. Här kommer du att kunna låna allt från flytvästar till skidutrustning, tennisracketar, innebandyklubbor och skridskor. För att låna utrustning krävs ingen annan registrering än ditt namn på listan.

Tanken är att du i fritidsbanken ska kunna låna allt du behöver för en aktiv dag, istället för att hela tiden köpa nytt. Pulka eller picknickkorg, skidor eller skridskor, ridstövlar eller rollerblades, sovsäck eller studsmatta. Besök gärna fritidsbanken och fråga ifall det finns något du kan bidra med, eller lägg in ett önskemål om hur banken kan kompletteras så att den blir så att banken blir så komplett som möjligt!

FRITIDSBANKEN I NORRTÄLJE ÄR ÖPPEN
måndag – fredag
08:30-11:00 och 12:00-15:30

Vi ses på lördag i Norrtälje Sportcentrum!

Idrottens Dag är som en miniversion av Camp Roslagen. Läs mer om Camp Roslagen här!

Läs om Fritidsbankens på kommunens sida.

Här kan du läsa mer om aktiviteter under höstlovet i Norrtälje!