Sommarstaden Norrtälje

Fira sommar i sommarstaden Norrtälje

Sommarstaden Norrtälje har så mycket att erbjuda och ju längre tiden går desto mer finns det. Allt från härliga, små torg, broar, caféer och restauranger, lekparker och stränder. I Norrtälje kan du njuta av alla typer av sommarhäng. Oavsett om du rullar in med bil, buss eller om du tagit båten upp till Roslagens eminenta huvudstad. Här kommer några av våra tips inför sommaren.

Sommar i Norrtälje Hamn

I år blir ett speciellt år för Norrtälje i och med att hamnen börjar ta form och restaurangerna vid piren sakta men säkert öppnar sina dörrar för sommargäster och Norrtäljebor. Denna nya, fina del av Norrtälje ger möjlighet till helt nya upplevelser i Norrtälje. Redan nu Den Gyllene Räven öppnat och snart kommer även Soltornets restaurang Salt & Sea slå upp portarna för allmänheten. Dessutom har du ju traditionella S/S Norrtälje här. I år med grekisk meny.

sommarstaden norrtälje

Somrigt parkhäng

Är du sugen på parkhäng med vänner och en picnic finns det gott om plats för detta i Norrtälje. Det är ett måste för en sommarstad. Societetsparken och Gustav den II Adolfs park är våra favoriter, men det fina med Norrtälje är att det finns hur många platser som helst som lämpar sig för picnic. Varför inte Kärleksudden eller Borgmästarholmen?

Mysig sommarlunch i sommarstaden Norrtälje

Det absolut bästa med denna sommarstad är ju givetvis restaurang och caféutbudet blir om än bättre under sommarmånaderna. Det finns gott om härliga caféer med fina utserveringar mot ån eller vid stadens små torg och numera även i hamnen, som sagt. Här ska du vara observant, för flera av caféerna och restaurangerna som inte ser ut att ha någon terrass har stora innergårdar med gott om plats för härliga sommarluncher eller varför inte en spontan-AW med kompisarna.

Kärleksudden, Norrtälje

Sommarstaden Norrtälje – bäst på bad!

Eftersom staden är omringad av vatten finns det gott om bra platser för bad runtomkring Norrtälje. Därför är det viktigt att du alltid har med dig badbrallorna när du kommer på besök till sommarstaden Norrtälje. Du kan välja och vraka mellan Kärleksudden, Lommarbadet, Lundabadet eller Malstasjön… Eftersom det finns flera olika alternativ för bad i staden har vi skrivit en helt egen artikel om badplatserna. Kolla in den här. 

Sommarshopping

I Norrtälje finns gott om härliga affärer året om, det vet alla vi som bor här. Det har vi även skrivit om tidigare. Men på sommaren är det en helt annan upplevelse att shoppa i Norrtälje. Det är mer folk överallt, gågatan fylls av människor och du träffar bekanta här och där. Mitt i shoppingrundan kan du fika på ett av caféerna eller bara sätta dig nere vid ån och svalka dig med en glass. Optimal sommarshopping alltså.

 

Konstvandring eller guidade rundturer

Under sommaren finns det gott om möjligheter för den kulturintresserade. Dels arrangeras flera stadsvandringar där du kan få ta del av Norrtäljes historia. Den 28 juni är det dessutom invigning för Konst i ån, så du kan förgylla sommarkvällen med en konstupplevelse längs ån. Kolla in kommunens webb för mer info.

Sommarevenemang i Norrtälje

För dig som är sugen på en större happening finns det två evenemang du inte ska missa i Norrtälje. Det första är såklart American Car Show som går av stapeln 13 juli i Societetsparken. Det andra är Hamnkalaset den 3 augusti där barn i alla åldrar får uppleva en härlig festival med musik, aktivitet och underhållning.

Med detta önskar vi er en härlig Norrtäljesommar!